Anja van Dijk

Welkom op mijn website, leuk dat je er een kijkje neemt. Ik laat op deze website mijn werk zien en ik vertel je graag iets over wat mij inspireert.

Zolang ik mij kan herinneren ben ik creatief bezig geweest, begonnen in mijn jeugd, zelf aangeleerd, en in mijn latere leven door het volgen van cursussen, workshops en masterclasses. Via enkele omzwervingen; aquarelleren, olieverf en keramiek, langzaam meer richting textiel bewegend zoals naailessen, en traditioneel quilten, uiteindelijk helemaal “thuis” gekomen in waar ik het beste mijn passie en gevoel in kwijt kan: Textiel!

Er ging een wereld voor me open met ongekende mogelijkheden; proeven en aanleren van allerlei technieken, gaandeweg steeds meer verlangen krijgen om mij te verdiepen. Dit creatieve proces blijft steeds in ontwikkeling.

Mijn manier van werken kan aan de hand van een thema zijn, vanuit een mindmap begint het broedproces, meestal gevolgd door experimenteren. “Hoe ga ik overbrengen wat ik wil zeggen?”
Gevoel en intuïtie zijn daarbij heel belangrijk. Tijdens het experimenteren ontstaat er soms ook iets waar ik mee verder denk te kunnen. Dan ontstaat er weer een idee. En het denkproces wordt weer verder op gang gebracht en gaat verder en verder…

Mijn inspiratie haal ik uit de dingen van alledag maar altijd met een rode draad: vormen, rond, beweeglijk, grillig, structuren en texturen, oude verweerde, door de tijd aangetaste dingen, het imperfecte.
Ik geef vorm aan vergankelijkheid.

 

%d bloggers liken dit: